Logo
Edit Content

Onze gegevens

Onze openingsuren

FAQ

Een antwoord op veelgestelde vragen

In onderstaand overzicht vindt u een antwoord op veelgestelde vragen.

Regelmatig gereinigd dons gaat ongeveer 40 jaar mee. De tijk gaat tien à vijftien jaar mee.

Het is aangewezen om uw dons om de vier à vijf jaar te laten schoonmaken.

Ja, dat kan! We aanvaarden donsdekens en -kussens van alle merken.

Carré is doorstikt en kan dus niet bijgevuld worden, wat goed is voor een zomerdekbed. Voor een dikke donsdeken kiest u het beste voor een tijk met opstaande boorden. Die heeft bijna gesloten vakken die toch nog bijgevuld kunnen worden. Wij kiezen voor een cassettesysteem.

Indien het systeem van de tijk dat toelaat, halen wij een hoeveelheid dons eruit. We maken een schatting op basis van uw opmerkingen om tot de ideale samenstelling te komen.

Indien het type tijk dat toelaat, kunnen wij dons van de gepaste kwaliteit aanvullen. We maken een schatting op basis van uw opmerkingen om tot de ideale samenstelling te komen.

Voor dons komen alleen watervogels zoals ganzen en eenden in aanmerking. Hoe strenger het klimaat van land van oorsprong, hoe beter de isolatiewaarde.

Nee, het gaat louter om een visueel verschil. (Eiderdons is bruin.)

Verschillende wetenschappelijke studies hebben bewezen dat dons een oninteressante verblijfplaats is voor huisstofmijt. Het is daarvoor te droog en vormt geen voedsel voor de mijten.

Dons kan niet tegen traditionele wasproducten. Bovendien krijgt u het niet gelijkmatig droog en zal het daarom samenklitten.

Een chemische behandeling werkt ontvettend en maakt de veerkracht en natuurlijke isolatiewaarde van het dons kapot. Daarenboven blijft er een nare geur achter.

Er bestaan enorme kwaliteitsverschillen voor de vulling. Die zijn afhankelijk van o.a. de verhouding van veren en dons, de regio van herkomst en of het dons van volgroeide of jonge dieren afkomstig is. Ook de samenstelling van de tijk beïnvloedt de prijs (licht vs. zwaar doek; dicht dons of niet). Tenslotte zal het systeem de prijs veranderen (bv. een volledig doorstikte carré met koude zones of cassettes met opstaande boorden en tussenschotten).

Wordt uw vraag nog niet op deze pagina beantwoord? Laat ons dan gerust iets weten. Wij verstrekken met plezier de informatie die u nodig heeft.

ganzendons maken

Wil u een donsdeken laten maken of reinigen?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!