Logo
Edit Content

Onze gegevens

Onze openingsuren

Donsreiniging

Laat uw donsdeken regelmatig reinigen

U vraagt zich misschien af: waarom zou ik een donsdeken regelmatig laten reinigen? Daar bieden wij maar al te graag een antwoord op. Terwijl u slaapt, neemt een donsdeken per nacht ongeveer twee deciliter vocht op. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel u ’s nachts zweet.

Zweetdruppels kunnen de structuur van donsveren beïnvloeden. Die kunnen aan elkaar plakken, wat maakt dat de deken niet goed meer isoleert en u tijdens uw slaap kostbare warmte verliest. Bovendien verslijt uw donsdeken zo sneller, omdat de veertjes makkelijker breken als u ze niet schoon en zacht houdt. Daar kunnen wij u gelukkig mee helpen!

icon
machine

Stof & vuilresten verwijderen

Wanneer we uw donsdeken schoonmaken, zullen we stof en vuilresten verwijderen. Belangrijk is dat we de tijk daarbij niet uit het oog verliezen. Zolang die hygiënisch is en het textiel het dons goed vasthoudt, gaat uw dekbed nog lang mee.

Daarom is het aangewezen om uw donsdeken om de vier à vijf jaar te laten reinigen. De tijk maken we dus grondig schoon door die machinaal wassen, al raden we aan die om de tien à vijftien jaar te laten vervangen. Als dat nodig blijkt, kunnen wij dat voor u doen.

Donsdekens stapsgewijs schoonmaken

Hieronder beschrijven we kort hoe we donsdekens stapsgewijs schoonmaken:

Bij een reiniging openen we de tijk voorzichtig; wanneer die aan vervanging toe is, scheuren we hem open.

We blazen de tijk leeg en stoppen die in een wasmachine. Het dons wassen we apart en ontdoen we van stof en bacteriën. Vervolgens ontsmetten we het en voegen we er een frisse geur aan toe. Beschadigde donsveertjes halen we weg. Zodra we het dons drogen, krijgt het zijn oude volume weer terug.

Is uw tijk nog in prima staat, dan hergebruiken we die om het overgebleven dons er opnieuw in te stoppen. Indien nodig, doen we de vulling in een nieuwe tijk die we eventueel met extra dons kunnen bijvullen.

Na afloop naaien we de tijk dicht en schudden we die op. Ten slotte pakken we uw dekbed in en ligt het brandschoon voor u klaar om op te halen of verzonden te worden.

Weer onbezorgd en knus onder uw donsdeken kunnen slapen? Contacteer ons vandaag nog om die te laten reinigen.

dons fabriceren

Benieuwd naar onze tarieven?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!